Uncategorised

Tung dag i Tour de France

Hushovd hadde en tung dag i Tour de France i går. Etappen mellom Tarbes og Val d’Aran/ Pla de Beret blir regnet som en av Tourens hardeste.

Hushovds oppgave var kun å komme så billig som mulig igjennom. Kampen på disse etappene er mot klokka og den berømte “tidslimiten”. – Det var en forferdelig hard dag og jeg slet i fra første fjell. Men, jeg klarte å pine meg gjennom i gruppettoen. Jeg grudde meg til etappen og jeg er fornøyd med at jeg bare kom meg til mål. Nå håper jeg at formen snur litt de neste dagene slik at jeg kan være med å kjempe om etappeseier på de flate etappene, sa Hushovd til Syklingens Verden i går kveld. Tidslimit
Tidslimiten beregnes i forhold til vinnertiden på etappen. Det blir lagt til en prosentandel, som er mellom 6 og 18 prosent på de hardeste etappene. Det er gjennomsnittsfarten på etappen som avgjør prosentpåslaget. De rytterne som ikke kommer i mål innenfor maksgrensen blir diskvalifisert fra resten av rittet. For rytterne som kjemper om seierne på de flate etappene, og da spesielt sprinterne, så er det ofte en kamp om å komme seg i mål innenfor denne tidlimiten. Disse rytterne er normalt ikke gode klatrere, og samles som regel i egne små felt som kalles “grupettoer” eller “busser”. Disse rytterne jobber kun sammen mot klokka for å komme tidsnok i mål. Flere sjanser for Hushovd
Allerede i dag på den 12. etappen mellom Luchon og Carcassonne kan det åpne seg ny mulighet for Hushovd til å få en ordentlig etappeseier i årets Tour. Denne etappen inneholder kun èn 2.kategori stigning tidlig i rittet, og ellers tre 4.kategori stigninger. Også lørdagens løype er kun småkupert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *